SHOP

SHOP
DKSF / De Kleinste Sokken Fabriek

dinsdag 7 juni 2011

Ik kreeg een spinnewiel.
Nu nog leren spinnen!

9 opmerkingen:

HOEPZIKA ! zei

Heerlijk! Ik heb er ook 1 staan, heb het een blauwe maandag vlijtig gedaan, toen ging hij stuk, ik maakte hem, maar sindsdien staat hij braaf te wachten... en ik heb nog zooooveel wol liggen... Succes! En vel plezier!

Pien zei

Leuk! Moet je spinnen met ongewassen wol, dat jij weet?

Annemiek zei

Leuk! Zou ik ook nog wel eens willen hebben. En doen :o)

Anoniem zei

Leuk! Je kunt zo uit de vacht spinnen, je kunt het eerst wassen en daarna spinnen, je kunt het eerst wassen, kaarden en dan spinnen.... maar net wat jij prettig vindt. 't Hangt ook een beetje van de soort wol af. In het begin is het prettig als de wol nog wat vet is, om te oefenen. Het haakt dan beter in elkaar. Maar je wordt wel erg vies en dat is soms een drempel om eventjes tussendoor te gaan spinnen. Als ik jou was kocht ik wat texelaarlontwol of iets dergelijks om te oefenen, om mee te beginnen. Succes!

Pien zei

Bedankt Greetje.
Wat kan ik nog meer met het wiel? Onder staan ook nog twee klossen.

Anoniem zei

Je kunt er mee twijnen, dat is 2 draden om elkaar heen draaien zodat je een sterkere/dikkere draad krijgt. Je spint eerst 2 klossen vol, dan zet je ze op de klossenhouder (die 2 pinnen), je pakt de 2 draden van de 2 klossen en maakt ze vast aan de derde klos, je werkklos die je op de vlucht hebt gezet (dus daar waar je spint, bovenop). Je haalt de 2 draden door het oog en dan ga je trappen. Spin je normaal rechtsom, dan trap je nu linksom. De draden draaien dan omelkaar heen (twijnen). Overtwist gaat er dan vanzelf uit (teveel kronkelen van de eerste draden). Je begeleidt de draden voordat de twist er inschiet met je hand, rustig aan trappen. Je kunt even googlen / op youtube kijken onder plying of twijnen. 't Is heel simpel om te doen, maar lastig uit te leggen...

Anoniem zei

uch, je haalt natuurlijk éérst de 2 draden door het oog en dan maakt je ze vast aan je werkklos. Andersom kan niet ;o)

Pien zei

Dat zou dus ook kunnen met bestaande, gekochte bollen dunne wol. Eerst op die onderste klossen zien te krijgen en dan samen twijnen op de werkklos?

Anoniem zei

ja, kan prima; heb je een bolwinder? maak er dan eerst even een centrepull ball van, dan loopt het nog veel gemakkelijker. (draden van binnenuit, dan stuiteren de bollen niet alle kanten op; je kunt ze oo gewoon in je schoot leggen, hoeven niet perse op de pinnen). Succes!