'Klei' voor de peutergroep:
200 gram bloem
140 gram zout
4 eetlepels citroensap
500 ml. water
2 eetlepels olie
(een drup etherische olie)
(wat voedselkleurstof)
Alles in een pan op het vuur doen (behalve de producten tussen haakjes). Energiek omroeren met een flinke houten pollepel om aanbranden te voorkomen. Als het deeg eenmaal aan elkaar kleeft uit de pan halen en een bol vormen (pas op heet!). Eventueel wat voedselkleurstof en/of etherische olie toevoegen. Deze alternatieve klei plakt niet aan de handen en is elastisch. Goed afgesloten bewaren.
140 gram zout
4 eetlepels citroensap
500 ml. water
2 eetlepels olie
(een drup etherische olie)
(wat voedselkleurstof)
Alles in een pan op het vuur doen (behalve de producten tussen haakjes). Energiek omroeren met een flinke houten pollepel om aanbranden te voorkomen. Als het deeg eenmaal aan elkaar kleeft uit de pan halen en een bol vormen (pas op heet!). Eventueel wat voedselkleurstof en/of etherische olie toevoegen. Deze alternatieve klei plakt niet aan de handen en is elastisch. Goed afgesloten bewaren.
3 opmerkingen:
Leuk! Ga ik ook eens maken, dank voor het recept!
Leuk!
Is dit weer wat anders dan zoutdeeg? Wordt dit hard als je het kleiwerkstuk laat drogen?
Graag gedaan!
Het deeg is soepeler dan zoutdeeg en plakt niet aan de handen (ik denk door de olie). Het is aan de lucht drogende klei.
Een reactie posten