SHOP

SHOP
DKSF / De Kleinste Sokken Fabriek

zaterdag 12 juni 2010

Het Boek Dina van Herbjorg Wassmo: met ingehouden adem hol ik over de bladzijden.

3 opmerkingen:

mama'ritha zei

Enne...waar gaat het over. En wat maakte dat jij met ingehouden adem over de blazijden holt?

Gerria zei

Ik wil weten wat er op de volgende bladzijde gaat gebeuren. Aan het einde van het boek zal ik waarschijnlijk gaan treuzelen, omdat ik het dan jammer vind dat het bijna is afgelopen!

Waar het over gaat: (kan het zelf niet beter schrijven...)
NBD|Biblion recensie

'Het boek Dina' is tot op zekere hoogte een Scandinavische 'Gejaagd door de wind', maar dan toch met een heel duidelijke literaire dimensie, een psychologische diepgang en een oud-testamentische context, die tot uitdrukking komt in het aan elk hoofdstuk voorafgaande citaat. Dina verwerkt haar als kind opgelopen trauma in haar later leven in een ongebreidelde erotiek. Zij wordt echter ook een streng rechtvaardig beheerder van een bloeiend handelsbedrijf aan de Noord-Noorse kust in de eerste helft van de 19e eeuw. De Noorse schrijfster veroverde met deze roman met recht de internationale boekenmarkt. De roman is geschreven met verve, warmte en een groot inzicht in een bewogen kinder- en vrouwenleven, beschreven in een lange reeks van dramatische episodes, die van de eerste tot de laatste bladzijde boeien.

jurianne zei

Waaaanzinnig boek! Jaren geleden in één ademteug gelezen. Er schijnen ook nog een nummer 2 en 3 te zijn...
Wat kan dat mens schrijven, ongelooflijk. Heb vorig jaar 'Een glas melk' gelezen, van een heel andere orde (spijkerhard en heel verdrietig), maar mooi, mooi!